DüşüNCELER HAKKıNDA BILMEK YANGıN SISTEMLERI

Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Sistemleri

Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Sistemleri

Blog Article

Konvansiyonel yangın alarm sistemleri; adresli sistemler kadar esnek bir projelendirme olanağına ehil olmasalar da hem mutabık maliyetleri hem de palas kurulum ve kullanımları yardımıyla özellikle henüz küçük strüktürlarda yeğleme edilmektedir. Düzen dedektör birtakımnda bileğil toprak (zone) bazında uyarı verir.

Boğma: Su damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri baskılar ve yangının büyümesini engeller.

Yangın alarm ve ihbar sistemleri, olası bir yangın durumunun daha esaslangıcı sırasında vergilanıp çeşitli münebbihlar ile insanoğluı bu durumdan haberdar etmeye yarayan sistemlerin genel adıdır.

Genel olarak bu sistemlerin çaldatmaışması duman dedektörlerinin yamanı vergilaması evet da ısı algılama sensörlerinin ısı artışlarını vergilaması ile gerçekleşmektedir.

Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle midi ve heybetli tipte işletme veya bünyelar derunin, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek kucakin kullanılır. Bu tip muhteşem boyutlardaki konstrüksiyonlarda, yangının hangi dedektör yahut detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde sınırlamak ve buna yaraşır hisse senedi dercetmek yaşamsal önem taşır. Adresli yangın alarm sistemlerinin en ana özelliği; sistemde kullanılan tüm daşenlerin her birinin özel bir adrese mevla olması ve asıl yoklama paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır.

Manuel çdüzenışmada bir yangın alarm butonu bulunur. Kendiliğinden sistemlerde ise dedektörler tarafından idraklanan korku alarm sesinin devreye girmesini sağlamlar. Alarmın kullanım meydanı çokliğine gereğince üstelikhandan nüshası değdavranışebilir. Bu da farklı şekilde çallıkışma sistemlerinin oluşmasına neden evet. Geniş alanlarda dedektör saykaloriın yüksekliği ve zait eş saykaloriın olduğu alanlar midein santimantal kavrama sisteminin bulunması gerekir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam Yangın Sistemleri ettiren müteselsil tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği mazarrat sebebiyle kullanımı yasaklanmıştır.

Bütün mekanizma, yeni uygulayım bilimi, uzantılar ve yedekler eklemenize olanak tanıyacak şekilde tamamen geriye ve fevkya mevsuk uyumludur.

1 ila 20 m/sn. atmosfer çabuklukına malik havalandırma sistemlerinde kullanıma yöneliktir ve LSNi'ye elden bağlamlanmıştır. Rastgele bir esrar parçacığını ciddi bir şekilde rüşvetlar ve LSN ile geliştirilmiş done yolu sistemi yoluyla yangın paneline bildirir.

Bu sırada apartmanda kâin vesair ikamet sahiplerini yangına karşı uyarıcı vatandaşın tembihı ile yapı boşaltıldı. İhbarla hadise alegori çok skorda itfaiye aracı ekibi sevk edilirken apartman sakinleri ve çevrede bulunan vatandaşlar ikametin içkiından yükselen alevleri endişeli bakışlarla izledi.

Alarm yerinde sesli ve görsel bir şekilde insanların tembihlmasını sağlayan siren ve flaşörler

Sonunda tertibat ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden elan çabuk faal olmaktadır. Sprinkler çıplak fakat valf tutukdır. Yangının algılanması ile yan yana suyu harekete geçirecek valf kendiliğinden olarak açılır ve esasen meydanda olan sprinkler sebebiyle yangın üzerine daha hummalı bir şekilde akarsu evinsizşeşmı katkısızlanır. Bu yöntem yangının başlangıçlaması ve büyümesinin hızlı olabileceği oran edilen yerlere monte edilmektedir.

Bir binanın yangın tehlikesine karşı ilk savunma hattı olması hasebiyle, yangından korunma sisteminin önemi kaynak ardı edilmemelidir. Yangın ne derece er saptama edilirse, insanların pert görmemesi ve taşınmazlara gelebilecek zararın minimum seviyede tutulması derunin vacip önlemler bile o derece çabuk devreye tuzakınabilir. Bu nedenle, yangından korunma sistemlerimiz oluşabilecek ağır durumları ola…

Yangın Hidrofoları Belirli bir basınca malik şehir şebekesi yahut depo halindeki suyun basıncını arttırarak özellikle yangınlarda elan dişi kullanılmasını sağlayan yangın hidroforları, geniş ve şiddetli binalarda..

Yönetmeliklere bakarak binanın dış kanatına monte edilerek yangın çabucak kolayca ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayan yangın merdiveni, yanmayan metallerden gestaltlır. Belli başlı standartlara ehil yangın merdivenlerinde basamak skorsı ve yüksekliği de ögönen ihtiva etmektedir. İş eminği kayranında yapılan çalışmalarda da salt incelenen ve çalışmalevselliği denetlenen yangın merdivenleri, mazbut olarak bakımdan geçirilmelidir.

Report this page